HURMA ( FRUCTUS DACTYLUS )


Afrika ve Arap Yarımadası’nda bol miktarda yetişen hurmanın dalları yoktur.


ÖZELLİKLERİ:


Sütun gibi tek gövde olarak büyüyen ağaç, 30 metreye kadar yükselir. Kışın yaprağını dökmeyen hurmada, B1,B2 A, ve C vitamininin yanında, protein, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bulunur.



Her gün 6-7 hurma yiyiniz.


ÖNERİLEN HASTALIKLAR:


Çok fazla hurma tüketmek, vücutta kanser oluşumunu engeller. Hurma çok faydalı bir gıdadır. Kansızlığa, vereme ve kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur. Bol miktarda kan yapımı sağlar. Kemik hastalıklarında faydalıdır.


KULLANMA ŞEKLİ:


Gıda değeri çok yüksek olduğu için bedenen ve zihnen yorgunluk çekenlere, hastalıktan zayıf düşmüş olanlara fayda sağlar. Hurma bademle birlikte yenirse, meniyi çoğaltır. Görme gücünü arttırıp, damar sertliği ve kolestrolü yok eder.


Vücuttaki şeker oranını ayarlayan tek meyvedir. Anne karnındaki çocuğun gelişmesini sağlar.


Sabahları aç karna bir süre yenilmeye devam edilirse, balgamı söker ve kurutur. Hurmanın hazmı biraz zor olduğu için midesi zayıf olanlar yerken çok iyi çiğnemelidir.